Wil jij een PAB aanvragen? Controleer of je geen priorchecklist moet indienen!

Een PAB aanvragen? De werkwijze hangt af van de dringendheid van je aanvraag.

Als je tot de categorie 'langst wachtend’ behoort, gaat je aanvraag automatisch. Je ontvangt een brief met de vraag tot opstart van een PAB. Als je tot de categorie ‘meest dringend’ behoort, moet je je aanvraag indienen via een priorchecklist. Dat moet gebeuren tegen 25 januari 2021.

Meest dringende categorie

Voor de categorie ‘meest dringenden’ zijn er in 2020 geen PAB’s toegekend. Begin 2021 komen er wel nieuwe toekenningen. Het IRPC (Intersectorale Prioriteitencommissie) behandelt toekenningen op basis van de priorchecklist. Het is dus belangrijk om die op tijd in te dienen.

Priorchecklist

Heb je in 2019 al een priorchecklist ingediend en is de situatie niet veranderd? Dan laat je aan je contactpersoon-aanmelder of het agentschap Opgroeien weten dat je de priorchecklist wil overnemen in 2021.

Doe je voor de eerste keer een aanvraag of is je situatie ondertussen veranderd? Dan moet je een nieuwe checklist indienen. Neem daarvoor contact op met je contactpersoon-aanmelder of vul zelf de checklist in. Hier kan je een invulbaar document downloaden.

Opgelet: Wil je afzien van een PAB? Laat dit dan ook weten aan je contactpersoon-aanmelder of het agentschap Opgroeien.

Elke maand het nieuws over handicap in je mailbox?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Wat is jouw voordeel als lid van VFG?

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven
Ja, ik wil graag lid worden