Vrijetijdsinvulling op maat

VFG biedt gratis trajectbegeleiding aan voor personen met een handicap die op zoek zijn naar een nieuwe en aangename manier om hun vrije tijd in te invullen.

Op zoek naar een hobby of zin om te gaan sporten?

Je vrije tijd zelf regelen en organiseren is niet altijd evident. Soms moet je heel wat drempels overwinnen. De vrijetijdsdeskundige van VFG helpt je op weg! Samen met jou stippelen we een begeleidingstraject uit om te zoeken welke vrijetijdsbesteding bij jou past.

Een traject start steeds met een kennismakingsgesprek. We leren je beter kennen en brengen jouw behoeftes en netwerk in kaart. We gaan dieper in op jouw vraag en vertrekken hierbij van jouw interesses en kwaliteiten. Op basis van deze informatie gaan we samen met jou op zoek naar een geschikte vrijetijdsinvulling.

Sportkriebel voor Specials (S-Sport // Recreas vzw)

Ben jij tussen 8 en 30 jaar en sport je graag? Weet je niet goed of je wil sporten in een club of team? Kom dan op woensdag 6 oktober 2021 naar de Sportkriebels voor jongeren met een verstandelijke handicap, ASS of psychische kwetsbaarheid. Tijdens deze namiddag krijg je sportinitiatie in voetbal, dans en basketbal in beperkte groepjes. Bovendien zorgen de lesgevers van de clubs voor een fantastische sportbeleving op maat! 

Lees meer

Aan de slag

  • Contacteer VFG om je vrijetijdstraject op te starten.
  • Tijdens de 1ste afspraak hebben we een kennismakingsgesprek.
  • Voelt het goed? Tijdens een volgende afspraak bekijken we hoe we je plannen verder kunnen uitwerken.
  • Jouw VFG vrijetijdsbegeleider verzorgt de eerste contacten met de vrijetijdsorganisaties, die een aanbod hebben dat aan jouw vraag voldoet.
  • VFG kan - indien nodig - begeleiding faciliteren bij de eerste praktijkstapjes binnen de vrijetijdsorganisatie waar we jouw gading hebben gevonden.
  • Juiste keuze? Super! Deze begeleiding sluiten we af, maar voor eventuele opvolging kan je nog altijd bij VFG terecht.
  • Voldoet het niet aan je verwachtingen? Geen probleem, we zoeken samen verder naar een vrijetijdsinvulling die wel aansluit bij jouw behoeften.

Wat je vragen of bezorgdheden ook zijn, wees gerust! Steeds proberen we vanuit een samenwerking met jou en de vereniging alle vragen te beantwoorden en bezorgdheden weg te nemen.

Staat jouw organisatie open voor personen met een beperking?

We begeleiden en ondersteunen ook verenigingen en clubs. We staan klaar om vragen te beantwoorden en bieden vormingen aan voor vrijwilligers, begeleiders, lesgevers, bestuursleden ...

Samen zoeken we welke eventuele aanpassingen nodig zijn en stellen we een haalbaar plan op.

Interesse? Neem contact op met jouw regionale VFG-secretariaat!

Elke maand het nieuws over handicap in je mailbox?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Wat is jouw voordeel als lid van VFG?

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven
Ja, ik wil graag lid worden