Ieder zijn waarheid? Filosoferen over vooroordelen - Mechelen en Gent - geannuleerd

Startdatum : 23/04/2020

Zijn jongeren per definitie dynamischer dan ouderen? Homo’s ijdeler dan hetero’s? En maken de kleren echt de man of vrouw? Maakt geld werkelijk niet gelukkig? En zijn domme blondjes echt zo dom? Mensen met een handicap ongelukkiger dan mensen zonder handicap?

Ben je geprikkeld door deze vragen? We nodigen je uit om in een bijzondere filosofie-workshop samen op zoek te gaan naar de waarheid achter deze vooroordelen. We inspireren elkaar, zoeken naar antwoorden en leren zorgvuldig een mening vormen. Zo ontdekken we het plezier van filosoferen.

Wat?

April is traditioneel de maand van de filosofie. Een ideale gelegenheid om kennis te maken met het nieuwe VFG-Project Filoe. Daarom nodigen we je uit op donderdag 23 en zaterdag 25 april om deel te nemen aan onze filosofie-workshop.

Filoe wil mensen met een handicap de voordelen van filosoferen leren kennen. Filosoferen kan mensen dichter bij elkaar brengen. Maar filosoferen kan mensen ook versterken, kritisch doen nadenken en beter doen opkomen voor zichzelf.   

Klinkt filosoferen moeilijk? Denk je dat het niets voor jou is? Neem de proef op de som en neem deel aan (één van) onderstaande workshops. Misschien schuilt er in jou een (nieuw) geboren Plato of Aristoteles?!   

Praktisch

De VFG-workshops maken deel uit van het activiteitenprogramma dat Vormingplus Gent-Eeklo en Vormingplus Mechelen organiseren naar aanleiding van de ‘Maand van de Filosofie’.    

De workshops staan open voor deelnemers met en zonder handicap. Een beperkt aantal plaatsen wordt voorbehouden voor VFG-leden met een handicap.

Een duo van ervaren filosofen (Wouter Coolen en Michiel Bellon) leidt het gesprek in goede banen.

Workshop ‘Ieder zijn waarheid’ in Mechelen - geannuleerd
Wanneer: Donderdag 23 april 2020 van 19.30 tot 21.30 uur.
Waar: Lokalen Vormingplus, Adegemstraat 79, 2800 Mechelen.
Prijs: 5 euro (ter plaatse te betalen)

Meer informatie?
T 03 285 43 34
E antwerpen@vfg.be

Workshop ‘Ieder zijn waarheid’ in Gent - geannuleerd
Wanneer: Zaterdag 25 april 2020 van 16.30 tot 18 uur. 
Waar: In bibliotheek De Krook, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent.
Prijs: 3 euro voor VFG-leden. 
Ben je VFG-lid en wil je graag inschrijven?
Contacteer 'Tickets Gent' op het telefoonnummer 09 225 01 01 of mail naar info@ticketsgent.be.
Vermeld bij je inschrijving dat je lid bent van VFG om te genieten van het kortingstarief.
Deelnemers van deze workshop nemen eveneens gratis deel aan de 'Dag van de Filosofie' van 10 tot 18 uur in bibliotheek 'De Krook'. Ontdek het gevarieerd programma van lezingen, stand-upfilosofie, debat, interviews en workshops op de website van de 'Dag van de Filosofie'

Zin in (meer) filosoferen? Jij kan ons helpen!

Het VFG-project Filoe staat nog in zijn kinderschoenen. In de volgende maanden gaan we op zoek naar  geschikte gesprekstechnieken, boeiende werkvormen en filosofische thema’s die mensen met een handicap aan het denken zetten en kunnen inspireren. Jij kan ons helpen Filoe mee vorm te geven.  Heb jij zin om mee na te denken over boeiende praktijkvoorbeelden? Om een aantal filosofische methodieken mee uit te testen? Mee bezielende vragen te bedenken? Of zie je in jezelf de geknipte persoon om zélf filosofische workshops te begeleiden? Jouw feedback, ervaringen en tips zijn welkom!

Interesse?

Neem contact op met Kris Verwimp, tel: 02 515 02 68, kris.verwimp@vfg.be

Elke maand het nieuws over handicap in je mailbox?

  • 1x per maand
  • Al meer dan 10.000 abonnees
  • Actuele info over handicap

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Wat is jouw voordeel als lid van VFG?

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven
Ja, ik wil graag lid worden