Heropstart VFG vanaf 1 juli 2020

Vanaf 1 juli 2020 mogen activiteiten weer doorgaan, in groepen van maximaal 50 personen. Ook bij VFG starten we onze (groeps)werking weer op.

Natuurlijk zullen de activiteiten er een beetje anders moeten uitzien. Zo zullen de veiligheidsmaatregelen strikt nagevolgd moeten worden.

Je groepswerking heropstarten

Je wil je lokale groepswerking heropstarten? Om je op weg te helpen, hebben we een leidraad voor een ‘coronaproof’-groepswerking uitgewerkt. Hier lees je hoe je op een veilige manier verbinding kan maken met elkaar én de buitenwereld.

Je vindt in de bijlage onderaan de pagina de 'Coronaleidraad VFG'. Hierin staan een aantal belangrijke veiligheidsrichtlijnen. Hou hier zeker rekening mee.

We voegden ook een aantal activiteiten toe waarbij je makkelijk social distance kan behouden. Waarom? Het zal niet voor iedereen haalbaar zijn om dezelfde activiteiten als voor de coronacrisis te organiseren en bij te wonen. Bovendien is de coronacrisis nog niet voorbij: we moeten rekening houden met een mogelijke tweede golf. Met de info uit dit onderdeel kan je je werking op een veilige manier voortzetten.

In het derde deel leggen we uit hoe je een stuk van de groepswerking digitaal kunt organiseren, met handleidingen voor online (video)bellen.

Poster veiligheidsmaatregelen

Op zoek naar een poster met de belangrijkste veiligheids- en hygiënemaatregelen om op te hangen tijdens je activiteit? Hieronder hebben we een poster toegevoegd die je mag gebruiken.

Risico inschatten

Wie een kwetsbare gezondheid heeft, past nog steeds best op met het bijwonen van activiteiten. Met de 'persoonlijke risicoanalyse' kan je makkelijk inschatten hoe groot de risico's zijn bij de activiteit. Je vindt dit document ook onderaan de pagina.

 

Extra bijlage

Elke maand het nieuws over handicap in je mailbox?

  • 1x per maand
  • Al meer dan 10.000 abonnees
  • Actuele info over handicap

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Wat is jouw voordeel als lid van VFG?

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven
Ja, ik wil graag lid worden