Op weg-groepen provincie Antwerpen

VFG helpt je op weg bij het opstellen van een ondersteuningsplan voor je aanvraag voor een PVB (persoonsvolgend budget) bij het VAPH. Je krijgt informatie over de persoonsvolgende financiering, onderzoeken jouw ondersteuningsnoden en we brengen jouw netwerk in kaart. VFG en de andere deelnemers helpen je met tips en tricks. Na het traject kan je met jouw ondersteuningsplan samen met je maatschappelijk werker een aanvraag indienen bij het VAPH.

Een traject bestaat uit 2 opeenvolgende sessies. Tijdens de eerste bijeenkomst krijg je meer informatie over de persoonsvolgende financiering en de verschillende mogelijkheden. Daarnaast bekijken we welke ondersteuning jij op dit moment krijgt en geven we je handvaten om jouw netwerk in kaart te brengen. Tijdens de tweede sessie gaan we dieper in op jouw netwerk en bekijken welke extra ondersteuning je nodig hebt. Aan de hand van alle informatie werken we een ondersteuningsplan uit. 

Sessies

Alle fysieke bijeenkomsten werden geannuleerd omwille van de Covid-19-pandemie. 

Een online sessie volgen?

De VFG-medewerker leidt je via 2 online sessies doorheen stap 1 van de aanvraagprocedure voor een persoonsvolgend budget. Je ontvangt na inschrijving een uitnodiging om deel te nemen aan een groepsoverleg via Microsoft Teams. Het maximum aantal deelnemers voor deze sessie is 3 personen en de VFG-medewerker.

Data van de online sessies:

  • Woensdag 2 en 9 december 2020 van 14 tot 16 uur. 
  • Dinsdag 8 en 15 december 2020 van 17 tot 19 uur.

Lees de handleiding om Microsoft Teams te gebruiken.

Schrijf in

Heb je een andere vraag? 

Kom op de virtuele koffie

Elke maand het nieuws over handicap in je mailbox?

  • 1x per maand
  • Al meer dan 10.000 abonnees
  • Actuele info over handicap

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Wat is jouw voordeel als lid van VFG?

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven
Ja, ik wil graag lid worden