Nieuw platform Zorgwijs.be wijst de weg naar zorg op maat

Deze week lanceert vzw PVBwijzer samen met het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) Zorgwijs.be. Zorgwijs is een gebruiksvriendelijk, online platform waar mensen met een handicap een overzicht vinden van het zorgaanbod in de buurt.

Zorgwijs.be bundelt alle zorgaanbieders op één platform. Vandaag vind je er al het complete overzicht van alle vergunde zorgaanbieders. Daarnaast kunnen ook potentiële persoonlijke assistenten een profiel aanmaken en hun diensten aanbieden. In de toekomst zullen ook niet-vergunde zorginitiatieven hun aanbod bekend maken op Zorgwijs.be. Vzw PVBwijzer werkt hiervoor samen met onder meer gebruikers-en werkgeversorganisaties uit de sector.

Sinds 2017 kan door de invoering van het persoonsvolgend budget zelf zorg worden ingekocht, maar de zoektocht naar de meest geschikte zorg kan soms een uitdaging zijn. Hierop wil zorgwijs.be het antwoord zijn. Als budgethouder krijg je op Zorgwijs een erg compleet beeld van alle zorgaanbieders die er zijn en kan je gericht op zoek gaan de zorg die het best bij je past.

Voor minister van Welzijn Wouter Beke is de lancering van Zorgwijs een belangrijke stap vooruit: “Het invoeren van persoonsvolgend budget zorgt voor een kwaliteitsvol, inclusief en zelfstandig leven. De juiste ondersteuning vinden in het brede aanbod van zorgaanbieders is echter niet altijd evident. Met Zorgwijs.be lanceren we een online platform dat mensen met een handicap op weg helpt om zorg en ondersteuning op maat in te kopen.”

www.zorgwijs.be

Contactgegevens:
T: 02 515 18 35
yasmine.simillion@pvbwijzer.be

Elke maand het nieuws over handicap in je mailbox?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Wat is jouw voordeel als lid van VFG?

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven
Ja, ik wil graag lid worden