Inktvis, een zee van verhalen

Inktvis is een nieuw lees- en schrijfinitiatief van VFG. Heb je een handicap, beperking of ziekte en een passie voor schrijven? Dan heten we je van harte welkom bij dit project!

Schrijfles waar en wanneer het jou past? Jazeker!

Je kiest zelf wanneer je schrijft voor Inktvis, én je krijgt professionele begeleiding! Beginner of gevorderde schrijver? Geen probleem, onze schrijfcoach past zich aan jouw niveau aan. Verwacht je aan inspirerende schrijfuitdagingen en zelfs schrijfwedstrijden!

Hoe werkt het?

  1. De schrijfopdrachten van Inktvis

Bekijk de filmpjes verder op deze pagina. Je stuurt een mailtje naar inktvis@vfg.be met de melding 'ik doe mee met Peter' of 'ik doe mee met Barbara'. Binnen de 7 dagen krijg je een mail van Inktvis met alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan én je krijgt meteen ook enkele leestips cadeau. Zodra je een persoonlijke mail ontvangt van Peter of Barbara, start jouw coaching.

  1. Nieuw: Inktvis Tussendoortjes

De Tussendoortjes van Inktvis zijn ideaal voor mensen die eens willen proeven van een Inktvis-opdracht! Je hoeft je zelfs niet in te schrijven: je stuurt eenvoudigweg je schrijfsels door naar coach.inktvis@gmail.com met de vermelding ‘ik doe mee met Evie’. Je krijgt binnen de 7 dagen feedback. Je vindt de Tussendoortjes op deze pagina en onze facebookpagina. En wie weet krijg je wel zin om mee te doen aan de andere schrijfopdrachten?

Je mag ook aan meerdere opdrachten tegelijk deelnemen. Deelname is gratis!

Onze schrijfcoaches en schrijfopdrachten

Evie - Tussendoortje 1

Maak kennis met Evie, de schrijfcoach van ons eerste Inktvis Tussendoortje!

Meedoen? Stuur je werk rechtstreeks naar coach.inktvis@gmail.com met de vermelding ‘ik doe mee met Evie’. Je krijgt binnen de 7 dagen feedback.

*Evie Vallet is woorddokter in de zachte wetenschappen. Ze heeft gedichten geschreven voor o.a. OC De Nieuwe Vaart, het poëziecentrum te Gent, de Alzheimer Liga en Reveil Vlaanderen. Op haar boot geeft ze workshops en coacht ze gevoelige zielen om gedachten om te zetten in gedichten. Je kan haar volgen op Instagram.

Peter - schrijfopdracht 2

Voor een tweede schrijfopdracht kan je voor je schrijfbegeleiding bij Peter* terecht. In de e-learningvideo hieronder geeft hij jou uitleg en enkele tips bij een nieuwe, bijzondere schrijfopdracht!

Nieuwsgierig? Schenk een tasje koffie in, ga even zitten en bekijk de schrijfopdracht. Wil je deelnemen? Stuur een mail naar inktvis@vfg.be met de boodschap: 'ik doe mee met Peter'. 

*Peter De Voecht (1982) is doctor in de Amerikaanse Letterkunde. Hij doceert proza aan de SchrijversAcademie in Antwerpen en de Academie van Mortsel. Hij schreef 2 geïllustreerde verhalen voor uitgeverij De Eenhoorn en publiceerde proza en poëzie in verschillende literaire tijdschriften, waaronder Deus Ex Machina, Het Liegend Konijn, Extaze, Kluger Hans, Weirdo's en Gierik & NVT. In 2015 verscheen zijn debuutroman Slachtvlinders (uitgeverij In de Knipscheer). 


Barbara - schrijfopdracht 1

Schrijfcoach Barbara* is ondertussen al een vaste waarde bij Inktvis. Heb je ook zin om mee te doen aan onze eerste schrijfopdracht met Barbara? Dat kan: mail naar inktvis@vfg.be met de melding 'ik doe mee met Barbara'. Hieronder kan je de opdracht bekijken.

*Barbara Van den Eynde is schrijfdocent, museumgids en workshopbegeleider in gevangenissen. Zij volgde de SchrijversAcademie en de opleiding tot schrijfdocent bij Creatief Schrijven. Ze was vijf jaar proza- en poëzielector bij literair tijdschrft Gierik & NVT.

Inktvis is een initiatief van VFG.
Met de steun van de Socialistische Mutualiteiten, de Vlaamse Gemeenschap, P&V en Literatuur Vlaanderen.
In samenwerking met Creatief Schrijven vzw.

Image
Logo Creatief Schrijven

Elke maand het nieuws over handicap in je mailbox?

  • 1x per maand
  • Al meer dan 10.000 abonnees
  • Actuele info over handicap

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Wat is jouw voordeel als lid van VFG?

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven
Ja, ik wil graag lid worden