Geniet mee van de gedichten van de VFG-schrijfwedstrijd

Schrijfwedstrijd voor voorzieningen

Je hebt het waarschijnlijk wel zien passeren: VFG organiseerde de afgelopen maanden een grote schrijfwedstrijd voor voorzieningen. Schijfster Sascha Reunes daagde voorzieningen uit om creatief aan de slag te gaan met woorden en beelden. Het werd een overdonderend succes!

Wie won de wedstrijd?

Meer dan vijftig voorzieningen over heel Vlaanderen namen deel, met stuk voor stuk tot de verbeelding sprekende inzendingen.

De professionele jury van Creatief Schrijven vzw boog zich over alle inzendingen. Voor dit project schakelden we een topjury in: Mustafa Kör, Sascha Reunes en Ann Van Dessel. Kom hier meer over hen te weten.

Helaas kan slechts één voorziening per provincie de winnaar zijn. En dat zijn Sint-Gerardus (Limburg), Den Brand (Antwerpen), vzw Avalon (Oost-Vlaanderen) en Groep Ubuntu (West-Vlaanderen). Proficiat!

Mooie prijzen voor alle deelnemers

De vier winnende voorzieningen kunnen genieten van de hoofdprijs. Een professionele illustrator komt langs om de ramen van de voorziening en in de buurt op te vrolijken met de gedichten van de bewoners.

Maar ook de andere deelnemers gaan niet met lege handen naar huis! Elke deelnemende voorziening ontvangt een knutselpakket om zelf vensterverzen te maken. Bovendien verschijnt er ook nog een dichtbundel waarin een selectie van de mooiste gedichten te vinden is.

En dat is nog niet alles!

De schrijfwedstrijd maakt deel uit van een internationaal project 100in1Day: 100 verbindende burgerinitiatieven op 1 dag. Daar zet VFG graag zijn schouders onder!

We organiseren buurtwandelingen in elke provincie

Ben je benieuwd naar de creaties van de winnende voorzieningen? Neem dan vanaf 26 juni deel aan een interactieve buurtwandeling, veilig in je eigen bubbel. De wandeling blijft de hele zomer lang beschikbaar, je kan er dus een fijne uitstap van maken.

Scan de QR-code en wandel mee

Scan de QR-code die je aan de ingang van de voorziening vindt. De izi.TRAVEL-app leidt je rond langs alle vensterverzen. De wandeling is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

  • Limburg: Sint-Gerardus, Ekkelgaarden 20, 3500 Hasselt
  • Antwerpen: Den Brand, Schoolstraat 44 en 50, 2200 Herentals
  • Oost-Vlaanderen: vzw Avalon, Broekstraat 27, 9255 Buggenhout
  • West-Vlaanderen: Groep Ubuntu (De Bokes/het andere geschenk) Plein 33, 8500 Kortrijk

Of doe zelf mee aan de schrijfopdracht

Ben je volledig geïnspireerd door de schrijfwedstrijd? De prijzen zijn helaas al allemaal uitgedeeld. Maar je kan zelf ook meedoen aan de schrijfopdracht met Inktvis. Op deze pagina vind je meer info over het project!

Geniet alvast van een voorproevertje

De muziek van de lente
gespeeld op de gitaar
van de tijd.
Altijd aanwezig op de kalender.

Ons Huis De Nieuwe Notelaar, Brugge

Meer info over 100in1DAY

Lees meer op www.curieus.be.

Met dank aan: Curieus, Creatief Schrijven, Literatuur Vlaanderen, de Vlaamse Gemeenschap, P&V, Socialistische Mutualiteiten

Elke maand het nieuws over handicap in je mailbox?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Wat is jouw voordeel als lid van VFG?

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven
Ja, ik wil graag lid worden