Ga mee in zee met Inktvis en win vensterverzen!

Doe mee met onze gedichtenwedstrijd

Voor het internationale project 100in1DAY organiseert VFG, in samenwerking met Creatief Schrijven vzw en cultuurfabriek Curieus vzw, een gedichtenwedstrijd voor alle Vlaamse voorzieningen en dagcentra.

Wat houdt het in? VFG bezorgt elke deelnemende voorziening een video met een schrijfopdracht. Sascha, coach bij ons lees- en schrijfproject Inktvis, loodst jullie door de opdracht. Bezorg ons jullie schrijfsels tegen 12 mei, en wie weet wint jullie voorziening onze hoofdprijs.

Elke voorziening is winnaar

Waarom zou je meedoen? Niet in het minst omdat er prachtige prijzen te winnen vallen!

Dé hoofdprijs van de wedstrijd bestaat uit prachtige vensterverzen. Een kunstenaar komt bij 4 voorzieningen langs om jullie gedichten op de ramen van de voorziening én huizen in de buurt te schilderen.

Bovendien krijgt dit alles op 26 juni een feestelijke apotheose met een geleide buurtwandeling.

Niet gewonnen? Niet getreurd! Elke voorziening die deelneemt, is winnaar. Wie gedichten inzendt, krijgt sowieso een leuk knutselpakket én sjablonen om je gedichten zelf op ramen te tekenen. Bovendien ontvangen jullie een dichtbundel met een selectie van de mooiste inzendingen.

Nog niet overtuigd? Elke eerste inzending per provincie krijgt een beetje extra hulp in de vorm van feedback van coach Sascha.

Hoe deelnemen?

  1. Lees het wedstrijdreglement.
  2. Laat ons weten dat je meedoet, zodat we een knutselpakket kunnen voorzien voor jullie. Stuur ons een mailtje met “wij doen mee”!
  3. Bekijk met de groep de video hieronder met schrijfcoach Sascha. Het thema is samen zijn / verbinding in de ruime betekenis. Je kiest tussen 3 schrijfopdrachten.
  4. Elke deelnemer mag kiezen welke schrijfopdracht hij of zij wil doen. We moedigen gebruikers van andere communicatievormen zoals sclera, SMOG, VGT aan om ook deel te nemen!
  5. Maak meerdere individuele gedichten of groepsgedichten.

Je kan deelnemen vanaf 4 gedichten per voorziening. Die zend je in via dit formulier. Je hebt de tijd tot en met 12 mei.

Bekijk de video en doe mee!

Beluister hier een lange versie van het muziekfragment bij opdracht 1.

Extra bijlage

Elke maand het nieuws over handicap in je mailbox?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Wat is jouw voordeel als lid van VFG?

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven
Ja, ik wil graag lid worden