In dialoog

VFG vzw lanceert ‘In dialoog’, een onderdeel van een groter project om online informatie te delen op een digitale, visuele en interactieve wijze. Via filmpjes, podcasts, Facebook live-uitzendingen … behandelen we thema’s uit het leven van personen met een handicap gegrepen.

Tijdens het rondetafelgesprek ‘In dialoog’ nemen gebruikers, zorgaanbieders en andere ervaringsdeskundigen plaats aan onze ‘In dialoog’-tafel voor een boeiend en informatief gesprek. Een moderator leidt alles in goede banen. Het hele gesprek wordt gefilmd en uitgezonden op Facebook. Livekijkers kunnen deelnemen aan het gesprek door hun opmerkingen te typen. Uitzending gemist? Geen probleem. Een verkorte versie zorgt ervoor dat je helemaal op de hoogte bent.

Eerste thema 'In dialoog': Rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH)

Rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) wordt het eerste thema van ‘In dialoog’. Rechtstreeks toegankelijke hulp is een ondersteuningsvorm bedoeld voor personen met een (vermoeden van) handicap die af en toe hulp of ondersteuning nodig hebben. Dit ondersteuningsaanbod bestaat uit begeleiding, dagopvang en verblijf (overnachting). Op basis van jouw ondersteuningsnood krijg je een aantal punten toegekend. Deze punten gebruik je om jouw ‘zorg’ in te kopen bij een of meerdere zorgaanbieders.

Meewerken aan dit project?

Wil jij graag meewerken aan dit grote digitale project? Dit kan op verschillende manieren:

  • Maak jij al enige tijd gebruik van RTH en wil je jouw ervaring delen?  
  • Ben jij een zorgaanbieder waarbij RTH een sterk onderdeel is van je dienstverlening en lijkt het je boeiend om mee te werken?

Stel je kandidaat!

T  03 285 43 34
E  antwerpen@vfg.be

Stel je vraag!

Zit jij met een aantal vragen over rechtstreeks toegankelijke hulp die je wil laten beantwoorden tijdens het rondetafelgesprek? Bezorg ons jouw vragen via mail, telefonisch of liever anoniem via deze link

T  03 285 43 34
E  antwerpen@vfg.be
W Invulformulier

Elke maand het nieuws over handicap in je mailbox?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Wat is jouw voordeel als lid van VFG?

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven
Ja, ik wil graag lid worden