In dialoog

VFG vzw lanceert een nieuw project om online informatie te delen op een digitale, visuele en interactieve wijze. Via filmpjes, podcasts, facebook live-uitzendingen … behandelen we thema’s uit het leven van personen met een handicap gegrepen. We starten het project met de allereerste editie van ons rondetafelgesprek ‘In dialoog’.

Gebruikers, zorgaanbieders en andere ervaringsdeskundigen nemen plaatsnemen aan onze ‘In dialoog’-tafel voor een boeiend en informatief gesprek. Een moderator leidt alles in goede banen. Het hele gesprek wordt gefilmd en uitgezonden. ‘Volgers’ kunnen deelnemen aan het gesprek en zij, die de uitzending gemist hebben, kunnen later een verkorte versie bekijken.

In een latere fase van het project zorgen we voor extra beeldende ondersteuning. Iedereen heeft immers recht op toegankelijke en duidelijke informatie.

Eerste thema: Rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH)

Rechtstreeks toegankelijke hulp is een ondersteuningsvorm bedoeld voor personen met een (vermoeden van) handicap die af en toe hulp of ondersteuning nodig hebben. Dit ondersteuningsaanbod bestaat uit begeleiding, dagopvang en verblijf (overnachting). Je krijgt op basis van jouw ondersteuningsnood een aantal punten toegekend. Deze punten gebruik je om jouw ‘zorg’ in te kopen bij een of meerdere zorgaanbieders.

Meewerken aan dit project?

Wil jij graag meewerken aan dit grote digitale project? Dit kan op verschillende manieren:

  • Maak jij al enige tijd gebruik van RTH en wil je jouw ervaring delen?  
  • Ben jij een zorgaanbieder waarbij RTH een sterk onderdeel is van je dienstverlening en lijkt het je boeiend om mee te werken?
  • Zit jij met een aantal vragen over rechtstreeks toegankelijke hulp die je wil laten beantwoorden tijdens het rondetafelgesprek? Bezorg ons jouw vragen via mail, telefonisch of liever anoniem via deze link

Stel je kandidaat!

T 03 285 43 34
E antwerpen@vfg.be

Elke maand het nieuws over handicap in je mailbox?

  • 1x per maand
  • Al meer dan 10.000 abonnees
  • Actuele info over handicap

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Wat is jouw voordeel als lid van VFG?

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven
Ja, ik wil graag lid worden