online beleidsplatform

VFG ondersteunt belangenbehartiging nu ook online en digitaal. Hiermee geeft VFG mensen die aan belangenbehartiging willen doen een duwtje in de rug. We geven je de mogelijkheid om goede praktijken, geslaagde acties en standpunten uit te wisselen.

Daarnaast blijf je op de hoogte te blijven van de meest recente stand van zaken van beleidsveranderingen en lopende acties. Dit momenteel rond twee thema’s: toegankelijk openbaar vervoer en toegankelijke horeca.
 

Wat gebeurt er op het platform?

 • top-down: de nationale koepel en de Oost-Vlaamse cel Laat je Stem Horen! medewerkers laten weten welke beleidsthema's zij aanpakken, welke acties zij hiervoor organiseren en welke projecten in de steigers staan. Jullie krijgen directe uitnodigingen voor online en fysieke bijeenkomsten en zijn op de hoogte van de meest actuele informatie.
   
 • bottom-up: lokale en inspirerende voorbeelden worden opgepikt en verspreid. Succesvolle projecten die lokaal worden uitgewerkt krijgen extra ondersteuning van het secretariaat en doelgroep-specifieke acties krijgen bredere aandacht.
   
 • transversaal: onderlinge netwerkcontacten kunnen via het beleidsplatform onmiddellijk vorm krijgen en zo kan jij bijdragen aan lokale en bovenlokale projecten. Je kan op het platform ook steun krijgen voor jouw project of actie.
   

Is jouw interesse gewekt en wil jij een actief steentje bijdragen aan een inclusieve maatschappij? Meld je via deze link snel aan bij het online beleidsplatform!

Elke maand het nieuws over handicap in je mailbox?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Wat is jouw voordeel als lid van VFG?

 • Leuke activiteiten en uitstappen
 • Gratis advies en informatie
 • Interessante voordeeltarieven
Ja, ik wil graag lid worden