Kick-off Drempelloos Dendermonde

Onder impuls van de lokale Welzijnsraad ontstond een dialoog tussen VFG en de dienst middenstand in Dendermonde rond het optimaliseren van de toegankelijkheid van handelszaken. Deze vruchtbare gesprekken resulteerden in een projectmatig samenwerkingsakkoord van 5 jaar, dat ingaat op 01/01/2021 en waarbij:

  • De stad Dendermonde jaarlijks een subsidiebedrag van 7500 euro voorziet om handelszaken toegankelijker te maken.
  • VFG haar expertise, netwerk, achterban en communicatiekanalen zal inzetten om handelszaken in Dendermonde mee te nemen in dit project.

Omdat 1 beeld meer zegt dan 1000 woorden, kan je via volgende link de reportage van TV OOST over dit project herbekijken https://www.tvoost.be/nieuws/handelszaken-dendermonde-toegankelijker-voor-mensen-met-een-beperking-115269 

VFG kan vrijblijvend geconsulteerd worden door elke handelaar om de toegankelijkheid van de handelszaak in kaart te brengen. In overleg met de handelaar stelt VFG een toegankelijkheidsoplossing voor op maat. VFG legt ook de link met het stedelijke subsidiereglement en beheert de administratie rond de aanvraagprocedure.

Belangrijk!
Voor handelaars
1. Om in aanmerking te komen voor de subsidie, maak je als jouw interesse zo snel mogelijk kenbaar bij VFG via:
T 09 333 58 02 (ma-do van 8u tot 16u, vrij van 8u tot 12u)
E o-vl@vfg.be

2. Vervolgens neemt VFG contact op om een afspraak in te plannen. De toelichting, het opmeten, het opmaken van een offerte, het afhandelen van de administratie neemt in de meeste gevallen niet langer dan een half uur in beslag.
Er is ook een samenwerking met On Wheels om de opmetingen te registreren in hun app, zodat personen met een mobiliteitsbeperking beter geïnformeerd worden over de toegankelijkheid van handelszaken.

Voor sympathisanten
1. Informeer jouw netwerk, favoriete handelaar of winkel, stamcafé,…in Dendermonde over dit project en de mogelijkheid om hun zaak toegankelijk(er) te maken. Dankzij de financiële stimuli van zowel de stad als VFG zal dat in vele gevallen gratis kunnen.

2. Je kan ook als vrijwilliger je schouders zetten onder de sensibiliserende ronde om handelszaken te informeren.

Voor meer info over laagdrempelige toegankelijkheidsaanpassingen zoals het bellend vlak© kan je doorklikken naar onze pagina Toegankelijke Horeca.

Extra bijlage

Elke maand het nieuws over handicap in je mailbox?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Wat is jouw voordeel als lid van VFG?

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven
Ja, ik wil graag lid worden