Drempelloos Dendermonde - Tijd voor actie!

Onder impuls van de lokale Welzijnsraad ontstond een dialoog tussen VFG en de dienst middenstand in Dendermonde rond het optimaliseren van de toegankelijkheid van handelszaken. Deze vruchtbare gesprekken resulteerden in een projectmatig samenwerkingsakkoord van 5 jaar, dat van start ging op 01/01/2021 en waarbij:
1. De stad Dendermonde jaarlijks een subsidiebedrag van 7500 euro voorziet om handelszaken toegankelijker te maken.
2. VFG haar expertise, netwerk, achterban en communicatiekanalen zal inzetten om handelszaken in Dendermonde mee te nemen in dit project.
Volg de facebookpagina van VFG om het project en de resultaten op de voet te volgen.

Tijd voor actie!
Op vrijdag 15 oktober organiseert VFG een screening- en sensibiliserende ronde in het centrum van Dendermonde met groepjes (ervaringsdeskundige) vrijwilligers om het project kenbaar te maken bij handelszaken. Op die manier hopen we zoveel mogelijk eigenaars te overtuigen om de toegankelijkheid van hun zaak te optimaliseren.

Wil jij ook je steentje bijdragen aan dit project?
Als vrijwilliger kan je het VFG-team aanvullen op 15 oktober om handelszaken te informeren door middel van onze handige flyer. Je kan onder meer:
* assisteren bij een aantal eenvoudige opmetingen (deurbreedte, hoogte drempel enz.),
* de opmetingen ingeven in de app van On wheels,
* de promotionele flyer afgeven in handelszaken en een woordje uitleg geven over het project,
* de interesse in het project registreren in een overzicht.​​​​​​

Het VFG-team is die dag te vinden in het stadscentrum. 
Ben je een moment beschikbaar tussen 10u en 16u en wil je je schouders mee zetten onder dit project? Geef ons dan een seintje en we bekijken samen welke rol je kan opnemen.

Connecties met een handelaar / (handels)zaak in groot Dendermonde? Vertel hem / haar over deze nieuwe subsidiemogelijkheid. Elke geïnteresseerde (eigenaar), die de toegankelijkheid van zijn/haar zaak gratis in kaart wil laten brengen of meer uitleg wil over dit project, kan terecht bij VFG.

Info voor handelaars
Om in aanmerking te komen voor de subsidie, maak je jouw interesse zo snel mogelijk kenbaar bij VFG via:
T 09 333 58 02 (ma-do van 8u tot 16u, vrij van 8u tot 12u)
E o-vl@vfg.be
Vervolgens neemt VFG contact op om een afspraak in te plannen. De toelichting, het opmeten, het opmaken van een offerte, het afhandelen van de administratie neemt in de meeste gevallen niet langer dan een half uur in beslag.
Er is ook een samenwerking met On Wheels om de opmetingen te registreren in hun app, zodat personen met een mobiliteitsbeperking beter geïnformeerd worden over de toegankelijkheid van handelszaken.

Voor meer info over laagdrempelige toegankelijkheidsaanpassingen zoals het bellend vlak© kan je doorklikken naar onze pagina Toegankelijke Horeca.

Extra bijlage

Elke maand het nieuws over handicap in je mailbox?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Wat is jouw voordeel als lid van VFG?

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven
Ja, ik wil graag lid worden