Alternatieve bereikbaarheid VFG Oost-Vlaanderen tijdens COVID-19 maatregelen

Hoewel de COVID-19 maatregelen in éénieders belang zijn, hebben ze ook een impact op onze levens. Voor personen met een zorgondersteuning is deze impact vaak nog tastbaarder; reguliere diensten die hun werking stopzetten, het vrijetijdscircuit dat stilvalt, consultaties bij professionelen die niet meer toegelaten zijn, vrijwilligers die uitvallen, enz.

VFG is daarom op zoek gegaan naar alternatieve methoden, communicatiefora en –platformen om haar dienstverlening naar personen met een handicap zoveel mogelijk te continueren in een periode waarin fysieke bijeenkomsten niet meer vanzelfsprekend zijn.

Hieronder lijsten we op via welke kanalen je onze organisatie en de teamleden kan bereiken. VFG blijft zich -nu meer dan ooit- inzetten voor personen met een handicap! Voor de indeling hebben we ons gebaseerd op de verschillende inhoudelijke facetten van onze werking.

De VFG-Wegwijzer

Voor al jouw vragen rond handicap biedt VFG een laagdrempelig aanspreekpunt. 

Collega Lien Peremans is bereikbaar via:
T 09 333 58 13
E lien.peremans@vfg.be

Een individueel gesprek behoort ook tot de mogelijkheden. We beschikken immers over een applicatie die een digitaal overlegmoment toelaat. Met een e-mail adres en een computer kan je deelnemen aan een dergelijk gesprek. Je hoeft zelf niets te installeren en wij faciliteren de opstart.
Wil je meer te weten komen over de VFG-Wegwijzer? Klik dan zeker even door naar deze pagina.

Vrijetijdsinvulling op maat

VFG heeft een erkenning als vrijetijdszorgorganisatie. VFG kruipt hier in de rol van vrijetijdscoach van elke persoon met een handicap. We plannen een kennismakingsgesprek in om jouw vrijetijdsbehoeften in kaart te brengen. Van die basis vertrekken we om samen met jou op zoek te gaan naar een leuke, zinvolle vrijetijdsinvulling.

Onze vrijetijdsexperten blijven ter beschikking via:
T 09 333 58 02
E o-vl@vfg.be 

Om een kwalitatieve vrijetijdsbegeleiding te garanderen, stimuleren we een verkennend gesprek. In deze bijzondere tijden grijpen we terug naar een applicatie die een digitaal overlegmoment toelaat. Met een e-mail adres en een computer kan je deelnemen aan een dergelijk gesprek. Je hoeft zelf niets te installeren en wij faciliteren de opstart.

De VFG-vrijwilligersservice

Beschik je als persoon met een handicap over een persoonsvolgend budget en wil je je zorgondersteuning graag zelf regelen? Dit kan onder meer door vrijwilligers in te schakelen (al dan niet flankerend aan het aanwerven van een assistent). VFG staat je met raad en daad bij zodat jij en jouw vrijwilligers voldoen aan alle juridische, fiscale en verzekeringsvoorwaarden. Onze expert ter zake maakt je wegwijs in de administratieve en financiële procedures en vormt een toegankelijk aanspreekpunt doorheen het hele proces.
Alle praktische info rond onze vrijwilligersservice en enkele nuttige documenten hebben we voor jou gebundeld op deze pagina.

Interesse in deze dienstverlening? Contacteer vrijblijvend onze expert via:
T 09 333 57 59
E pascal.decock@vfg.be

Om jou optimaal te begeleiden doorheen het hele proces kan je Pascal ook bereiken via een applicatie die een digitaal overlegmoment mogelijk maakt. Met een e-mail adres en een computer kan je deelnemen aan een dergelijk gesprek. Je hoeft zelf niets te installeren en wij faciliteren de opstart.

Clix – de match tussen vrijwillige zorgaanbieder en zorgvrager

VFG rekruteert enthousiaste vrijwilligers die het netwerk van personen met een handicap willen versterken. Via onze dienstverlening -Clix- screenen we de kandidaat vrijwilligers en zoeken we de juiste ‘klik’ tussen jouw ondersteuningsbehoefte en de talenten van onze vrijwilligers. VFG faciliteert een eerste kennismaking en assisteert administratief, zodat alles (van verzekering tot uitbetalen van vergoedingen) vlekkeloos verloopt.

Omwille van de Corona-maatregelen is de invulling van de vrijwilligerstaken tijdelijk beperkt tot ‘essentiële’ ondersteunende taken. Een vrijwilliger inschakelen om boodschappen te doen kan perfect; een daguitstap maken naar de Kust is momenteel uitgesloten.

Kan een helpende hand jou versterken in jouw zelfstandigheid? Neem dan zeker contact op met VFG via:
T 09 333 58 02
E o-vl@vfg.be

We kunnen ook onze recent geïnstalleerde applicatie inschakelen om jou live wegwijs te maken in deze dienstverlening, alsook om jou een antwoord te bieden op al jouw vragen.
Sommige antwoorden zal je zeker ook terugvinden op onze Clix-pagina.

Extra bijlage

Elke maand het nieuws over handicap in je mailbox?

  • 1x per maand
  • Al meer dan 10.000 abonnees
  • Actuele info over handicap

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Wat is jouw voordeel als lid van VFG?

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven
Ja, ik wil graag lid worden